maandag 2 juli 2012

Zonneschijn met medaille regen voor de Hokseberg

Zaterdag 30 juni jl. organiseerde Zwem en Polo Club de Hokseberg voor de 4de keer de Midzomer Medaille Wedstrijd.
Een wedstrijd waarbij verenigingen uit de omgeving worden uitgenodigd te strijden om de meeste medailles.
De vereniging die daarbij het beste presteert gaat met de Midzomer Medaille trofee, aangeboden door Cartridge World Zwolle, naar huis.



Maar liefst 8 verenigingen deden mee aan deze wedstrijd, de Hokseberg was met 19 zwemmers vertegenwoordigd en die wisten samen 12 medailles te bemachtigen.
Zilver werd 6x binnengehaald door Ilse Vos, Heleen Vermeulen en Danique Drost op de 50m. vrijeslag, Danique behaalde ook een zilveren medaille op de 50 m. schoolslag.
Heleen behaalde de 2 overige zilver op de 50 m vlinder en de 100 m. wisselslag.
Brons werd behaald door Esmee Groothuismink op 50 m. vrijeslag en 50 m. schoolslag.
Ook Thyrsa Drost mocht 2x brons in ontvangst nemen, zij deed dit op de 50 m. vlinderslag en de 100 m. wisselslag.
De laatste bronzen medaille was voor het estafetteteam van de Hokseberg, de zwemmers: Maxine Wellenberg, Declan Drost, Joy de Wilde en Iris Bultman zwommen samen de 4 x 25 m. wisselslag in een tijd van 1.58:25, dat is ruim 7 seconden onder hun inschrijftijd!


Naast de medaille prestaties was dit ook een mooie wedstrijd waarin weer vele persoonlijk records werden verbroken, van de totaal 46 starts werden er 20 afgesloten met een persoonlijk record.

De beste verbeteringen waren voor Esmee Groothuismink, naast de 2 behaalde medailles wist ze op beide afstanden haar tijden met 7 en 8 seconden te verbeteren! 50m. vrij zwom zij in 55.10 en de 50 m. schoolslag in 1:09.54. Het goede weer had dus blijkbaar een positief effect op de zwemmers.
De Midzomer Medaille trofee mocht helaas niet in ’t Harde achterblijven, De Houtrib uit Lelystad ging huiswaarts met de trofee en mag de wisselbeker naar 3 overwinningen nu ook definitief behouden.

Volgend jaar hoopt Zwem en Polo Club “de Hokseberg” wederom deze wedstrijd te kunnen organiseren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten