maandag 3 februari 2014

Belangrijke zege voor EVV heren 1, dames 1 onderuit

Voor zowel Heren 1 als Dames 1 van EVV stond er afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Auto van Oort/Rebelle op het programma.

In sporthal 't Huiken boekten de heren een knappe zege op het hoger geplaatste team uit Dieren, de dames gingen onderuit, zij verloren nipt met 2-3.

De EVV-heren waren gebrand op revanche voor de 1-3 uitnederlaag eerder dit seizoen. Maar aan het eind van de eerste set was het toch Rebelle dat met de winst aan de haal ging (22-25).
Vanaf set twee legden de Elburgers nog meer energie in hun spel en dat maakte net het verschil. Waar de bezoekers zich steeds meer op vermeende fouten van de scheidsrechters richtten, knokte de thuisploeg voor wat ze waard waren. Onder aanvoering van spelverdeler Remco de Man trok EVV de tweede set nipt naar zich toe (25-22). Daarna leek Rebelle het geloof steeds meer te verliezen, waardoor de laatste twee sets overtuigend voor EVV waren (25-18, 25-11).

Het damesteam van EVV pakte twee kostbare punten in de strijd tegen degradatie. Dat Rebelle met een vierde positie op de ranglijst veel hoger geklasseerd was, was in de eerste set niet te merken.
Enthousiasme en strijdlust brachten de jonge Elburgse ploeg de winst (25-22). Rebelle schakelde een tandje bij en pakte de beide volgende sets (18-25, 14-25).
Ook de vierde set leek naar de gasten te gaan, maar met een sterke serviceserie van Belinda Tonnis sleepte EVV er een tiebreak uit (25-23). Daarin was de koek voor EVV echter op en via 5-15 won Rebelle de wedstrijd alsnog.