maandag 13 augustus 2012

Staphorst wint 31e Berend Elzerman Toernooi

Zaterdag is hoofdklasser Staphorst er in geslaagd om het 31e Berend Elzerman Toernooi op haar naam te schrijven. Na de winst in 2006 en 2009 is het de derde keer dat de wisselbokaal een jaar in Staphorst staat.

Na de 3-1 overwinning op asv Dronten en de 2-0 op WVF had Staphorst al zeven punten bij elkaar gespeeld en was nauwelijks nog meer in te halen door de overige deelnemende teams. Om 14:00 uur startten WVF en asv Dronten de laatste wedstrijddag. Het was WVF dat verdiend aan het langste eind trok. De Westenholtenaren wonnen met 2-1, maar de winst had zeker groter uit kunnen vallen. Voor WVF scoorden Rob Meijerink en Timon Beimers. Martijn Timmer wist voor de polderbewoners het net te vinden.

Staphorst begon voortvarend aan de wedstrijd tegen VSCO’61. Al in de 6e minuut wist Lars Dunnink de 1-0 binnen te tikken. Gerwin de Leeuw wist al vrij snel de stand weer in evenwicht te brengen. In de tweede helft leek VSCO’61 er zelfs met de winst van door te gaan toen Gerwin de Leeuw opnieuw wist te scoren. Het was echter Dion van de Berg die dat voorkwam door de eindstand op 2-2 te bepalen.

Met acht punten eindigde Staphorst op de eerste plaats, WVF werd met zes punten tweede, VSCO’61 met vier punten derde en asv Dronten met nul punten vierde.