donderdag 16 augustus 2012

OWIOS wint eerste bekerwedstrijd

Dinsdagavond 14 augustus stond er voor OWIOS de eerste bekerwedstrijd op het programma. De groen-witte formatie van trainer Erwin Brem moest aantreden in Zwolle tegen Zwolsche Boys. Het werd 1-3 voor de Oldebroekers naar een ruststand van 0-3.
De gemiddelde leeftijd van het elftal van dinsdagavond 22 jaar.

Hoewel het spel niet groots was, creƫerde OWIOS toch enkele kansen. Dit resulteerde in de 15e minuut in een 0-1 voorsprong. Uit een corner kopte Hendri Nagelhout terug en Dennis van Putten kon vervolgens de bal inkoppen, zijn eerste officiƫle doelpunt voor OWIOS 1. Het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van Zwolsche Boys. Keeper Mathijs Kuiper, die deze avond zijn debuut maakte kreeg niet meer te doen enkele terugspeelballen. Vlak voor rest liep OWIOS uit naar een 0-3 voorsprong. Eerst was het Hendri Nagelhout die scoorde uit een vrije trap, de bal werd iets van richting veranderd en verdween in de goal achter keeper Bouwman van Zwolsche Boys. Nog geen minuut later was het wederom raak voor OWIOS, Dennis van Putten maakt wederom een doelpunt oog in oog met de keeper.

Na de rust geloofde OWIOS het wel, en werd het spel iets minder, het spel golfde iets meer op een neer. In de 70e minuut maakte Zwolsche Boys nog een doelpunt. Voor de rest waren er weinig spannende gebeurtenissen in de tweede helft. OWIOS kon tevreden terug kijken op de eerste bekerwedstrijd. Dinsdagavond speelt OWIOS thuis in de beker tegen EPE (18.45u), de ploeg van oud trainer Johan Warmelink. Zij wonnen dinsdagavond met 3-1 van EZC’84.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp(de Boer), R. Schoeber, H. Spronk, Van Putten (45. Koele), Veldhoen, Schuld (G. van ’t Hul) en Mensink.