dinsdag 28 augustus 2012

ESC op valreep langs ’s Heerenbroek

In de 3e en laatste wedstrijd voor de poulefase van de beker, moest Elburg op bezoek bij vv ’s Heerenbroek. De Elburgers hadden na de wedstrijd van afgelopen dinsdag wat recht te zetten en gingen met die gedachte ook het veld in.

De eerste 10 minuten werd ’s Heerenbroek gelijk vol onder druk gezet en deden zich gelijk een paar goede mogelijkheden voor de Elburgers voor, maar stonden paal, lat en de keeper van ’s Heerenbroek een vroege Elburger treffer in de weg.

De Elburgers bleven drukken en hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander spelen, maar kwamen niet tot scoren, mede omdat het spel er niet beter op werd en er onzorgvuldig met de kansen werd omgesprongen. Elburg kwam zelfs vlak voor rust nog met de schrik vrij, toen een afgeslagen bal, door de spits van ’s Heerenbroek op een afstand van 40 meter van de goal op de schoen werd genomen en over doelman Roy van Dijk tegen de paal belandde, waardoor de ruststand op 0-0 bleef steken.

In de rust wisselde Elburg twee maal, omdat er toch wat moest gebeuren om tot scoren te komen. Het spelbeeld in de 2e helft wijzigde nauwelijks, het was Elburg dat aanviel en ’s Heerenbroek dat knap tegen hield. De tijd begon zelfs te dringen en Elburg zette alles op alles om tot scoren te komen, want Elburg was minimaal aan zijn stand verplicht om te winnen van ’s Heerenbroek. De goal kwam dan uiteindelijk toch nog, in de laatste minuten van de wedstrijd schoot Mark Land de bal van ongeveer 20 meter in de winkelhaak en bepaalde hiermee de eindstand op 0-1. Door deze uitslag is Elburg door naar de volgende ronde van de beker, maar het belangrijkste van vandaag is toch wel dat er volgende week wel uit een ander vaatje getapt zal moet worden als de Elburgers voor de eerste competitiewedstrijd thuis aan moeten treden tegen OWIOS.