donderdag 23 augustus 2012

ESC blameert zich in bekerwedstrijd

Dinsdagavond moest ESC aantreden tegen Swift ’64 voor de regionale beker. De Elburgers reisden met een goed gevoel naar deze wedstrijd af, na de 1e wedstrijd voor de beker probleemloos winnend afgesloten te hebben tegen SVI en zaterdag in de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een nuttige wedstrijd gespeeld te hebben tegen competitiegenoot ASVD.

Dit goede gevoel werd door Swift ‘64 echter al snel de kop ingedrukt. Leek het er het 1e kwartier nog op dat de Elburgers de bovenliggende partij waren, qua veldoverwicht, want tot echte kansen kwam het niet, was het hierna echter Swift dat via snelle uitvallen, de Elburger verdediging in verlegenheid bracht. Dit resulteerde halverwege de 1e helft dan ook in een treffer voor Swift ‘64. De treffer werd gemaakt door Meloudi Zaki, na dat enkele Elburgers mistasten, wist Zaki de 1-0 binnen te schieten. De Elburgers, die het wel probeerden, maar door veel slechte passes en knullig balverlies zich constant in de problemen brachten, kregen nog voor rust de 2-0 tegen, het was wederom Zaki die tekende voor de treffer, die deze wedstrijd uitgroeide tot een ware plaaggeest voor de Elburgers. Dit was tevens de ruststand.

In de rust zal Henk Nieuwenhuis zijn spelers ongetwijfeld gevraagd hebben, waar ze mee bezig waren, evenals de meegereisde Elburgse supporters zich dit afvroegen en was ieders verwachting dat er in het 2e bedrijf toch wel uit een ander vaatje getapt zou gaan worden. Maar hoe de Elburgers het ook probeerden, ze kwamen geen moment in hun spel en konden de verdediging van Swift nauwelijks in verlegenheid brengen, waar dat aan de andere kant wel gebeurde. Dit resulteerde dan ook in een 3-0 voorsprong voor Swift door een mooie treffer van wederom Zaki. Swift maakte de druiven voor Elburg zelfs nog zuurder door de 4-0 binnen te schieten. Raoul Jessurun tekende nog wel voor de 4-1, maar verder kwamen onze jongens niet. We kunnen wel stellen dat er sprake was van een collectieve wanprestatie en dat er aankomende zaterdag in de bekerwedstrijd tegen ’s Heerenbroek wel uit een ander vaatje getapt moet worden om de volgende ronde van de beker nog te bereiken!