donderdag 16 augustus 2012

Elburger sc ruim langs SVI

Elburger Sportclub heeft de eerste wedstrijd in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker gewonnen

In de thuiswedsrijd tegen 3e klasser SVI werd een ruime 4-0 overwinning  behaald.

De voormalie ploeg van ESC-trainer Henk Nieuwenhuis bood aanvankelijk nog goed partij en de Elburger-verdediging moest enkele malen handelend optreden.

Toen echter Marco de Vries na ruim twintig minuten spelen de score opende was de ban gebroken. Met een fraai kopbal na een uistekende voorzet van Mark Jaket scoorde Rico Rianto vervolgens de tweede treffer, terwijl opnieuw De Vries met een venijnig schot de ruststand  bepaalde op 3-0.

De toeschouwers gingen er na de hervatting nog eens goed voor zitten  (lees staan) toen Mark Land al binnen enkele minuten  met een kopbal de vierde treffer op zijn naam bracht.

Ondanks een aantal uitstekende kansen bleef het hierbij, al waren de gasten, mede door een aantal mutaties in de nu enigszins rommelig ogende ESC-ploeg, enkele malen dichtbij een verdiende tegentreffer.